Jag ser dig



Mårten Melin - Jag ser dig

Bokens handling:
Vid Döda bron ska jag rakt fram. Men så ser jag någon uppe på broräcket. Jag tror att det är en tjej. Jag blir rädd och springer dit. Det ser livsfarligt ut. Det är Annika. Jag är säker på att det är Annika.

Ronja är ny på Apelskolan. Redan första dagen träffar hon Annika. Men saker och ting är inte alltid som man tror.

Mina ord om boken: Jag blev en aning besviken på den. Den var inte riktigt ungdomsaktig i språket. Kanske kan det bero på att det är en lättläst bok från hegas förlaget. Men ja, den var bra. Alldeles för kort för att ha så mycket att säga om. Men man fastnade faktiskt ändå!

Sidor: 70

- Madeleine

Marshmallows till frukost

Dorothy  Koomson - Marshmallows till frukost

Bokens handling: Det är ett gripande relationsdrama om en ung kvinna som heter Kendra. Hon är på flykt undan en trasig kärlekshistoria och en hemlighet som hon gör allt för att bevara. Hon återvänder från Australien till England och hyr ett rum av Kyle, som är ensamstående pappa med två barn. Kendra ser fram emot ett okomplicerat och bekymmersfritt liv. Kyles barn, tvillingarna Summer och Jaxon adopterar dock snabbt Kendra som sin nya mamma - först och främst för att hon låter dem äta marshmallows till frukost! Trots att Kendra bär på en smärtsam hemlighet som gör att hon gärna håller barn på en armlängds avstånd finner sig hon ändå väl tillrätta och livet ljusnar alltmedan hon blir en del av Kyles familj. Så en dag stöter Kendra ihop med den man som delar hennes hemska hemlighet och allt rasar samman - särskilt som barnen, Summer och Jaxon, hämtas av sin mamma. Det enda sättet att ordna upp saker och ting är att träda fram och avslöja hemligheten om det förflutna, något som hon svurit på att aldrig göra... Marshmallows till frukost är en berättelse om hopp, försoning och att hitta kärleken på de mest oväntade platser.

Mina ord om boken: Den här boken var fantastisk! Jag kunde knappt lägga den ifrån mig i en sekund. Dorothy Koomson skriver den så bra att man hela tiden får spänning. Man har aldrig någon aning om vad som ska hända och när man tror att man vet så är det helt fel. Jag älskade kärleken, omtänksamheten, passionen och vänskapen som byggs upp i boken. Jag säger bara en sak; läs den! Det är nästan ett måste.

- Emma


M som i Mara

Cannie Möller - M som i Mara

Bokens handling: I boken får vi möta Mara som hamnat på ett skrivarläger. Till en början var det mest för att hennes mamma och sambo skulle på semester till Paris och ville vara för sig själva. Men Mara gillar att skriva, är avståndstagande och vill egentligen mest gå för sig själv. Flera gånger funderar hon på att rymma ifrån lägret men hon dras in i gruppen av ungdomarna som samlats på kursen. Boken utspelas vid havet och där finner hon både tron på sig själv och kärleken innan hon åker hem.

Mina ord om boken: Det här är en gullig bok om beroendet av en annan människa och om hur det är att falla och tappa tron, men att sedan finna den igen. Jag läste den mest för att jag själv är intresserad av att skriva, men jag tycker att bokens story var väldigt bra. Kanske inte en tiopoängare men den var helt klart läsvärd!

- Emma


RSS 2.0