du och jag - om kärlek



du och jag - om kärlek

Att tycka om någon kan vara härligt men också svårt ibland. Både när man är glad och ledsen kan det kännas bra att skriva om det man känner. Här hittar du dikter och ord om kärlek skrivna av kända författare och barn och ungdomar.

Mina ord:
Ärligt talat så är detta den bästa diktsamlingen jag någonsin läst! Jag har lånat ett par diktböcker förut men aldrig har jag skådat denna underbara bok! Läs den, man blir berörd.

Bra att veta:
123 sidor
Lättläst

/ bokens egna mening Madeleine

De tatuerade änglarna



Melissa De La Cruz - De tatuerade änglarna

Alla som vill vara någon på Sunset Boulevard ser till att synas på TAP.com. Här får man det hetaste skvallret och inbjudningar till de rätta festerna. Men bakom fasaden döljer sig någonting mer - någonting mycket mörkare, nästan som en sekt... För hängivna medlemmar handlar det också om att köpa sig in bland de mest initierade, få lösenord till hemliga VIP-rum och om att märkas för livet med en speciell tatuering. Vad mer som försiggår vet ingen utanför den innersta kretsen. Överklasskillen Nick tillhör dem som har stått emot hypen. Den excentriska skejtartjejen Taj likaså. Men när de två motpolerna dras till varandra, dras de samtidigt allt längre in i TAP:s nät.

Mina ord:
Denna boken är inte i min smak egentligen. Men jag gav den en chans och ångrar det verkligen inte! Det här är en riktigt medryckande bok som bara måste läsas. Man dras igenom en spännande historia. Rekomenderas starkt!

Bra att veta:
168 sidor
Spännande

/ bokens egen mening Madeleine

Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska



Claire Castillon - Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska

Inte ens om det lilla hjärtat är torrt. Svartsjukt. Vrickat. Olyckligt. Kärleken är inte de kärleksfullas privilegium.

Mina ord:
Detta var nog den bästa bok jag någonsin läst. Jag har aldrig läst en sådan här tolkning av kärlek. Det fanns verkligen nästan all sorts kärlek. Inte riktigt all, men grymt bra bok! Jag kommer definitivt läsa mer böcker av Claire Castillon, det tvivlar jag inte en sekund på. För oss som älskar kärleksberättelser så är detta en bok som man knappt kan beskriva egentligen. Den är bara, bara för jävla grymt bra! Känslan av hennes novellsamling finns kvar även när boken är utläst. Glädjen som sprids i hela kroppen, ja, tveka inte. Läs den!

Bra att veta:
138 sidor
Novellsamling med 23 noveller

Citat från Clarie. ''Jag berättar inte odelat vidriga historier. Mina texter innehåller alltid ömhet: den ena handen slår medan den andra smeker.'' (Översatt till Svenska)

/ bokens egen mening Madeleine

Dockan Bella



Nina Bouraoui - Dockan Bella

Skrivandet och kärleken härrör från samma spänning, samma glädje, samma förtappelse. Jag är rädd för att skriva, liksom jag är rädd för att älska. Kärleken öppnar vägen till skrivandet, skrivandet följer kärleken, blandar sig med deneller förstör den.

Mina ord:
Denna boken lät som att passa mig perfekt! Lite likt mig faktiskt. Fast ändå inte, hon i boken är homosexuell det förstod jag inte. Jag är nog trög när jag läser på böckernas baksida. Men den var faktiskt bra för det! Den är skriven i dagboksform som jag tror att många skulle tycka om. Fast denna bok är ju faktiskt en vuxen bok egentligen. Men ja, den var faktiskt ganska okej!

Bra att veta:
123 sidor
Korta noteringar kan man kalla det, det är ju trots allt dagboksform!

/ bokens egen mening Madeleine

Ibland bara måste man



David Levithan - Ibland bara måste man

Paul har det inte lätt just nu. Hans bästa vän Joni har dumpat honom och hela gänget för den där Chuck! Och Tony, hans andra bästa vän, är inspärrad i huset av sina hysteriska föräldrar för att omvändas. Och Noah sedan. Noah med de grönaste gröna ögon vill inte se honom längre eftersom han råkade kyssa sitt ex Kyle i skolans städskrubb. Rörigt värre! Och mitt i alltihop ska han hinna förbereda Glada änkans fest med döden-tema.

Mina ord:
Denna boken berörde mig djupt. I boken handlade det om sexualitet. Alltså alla. Det var en häftig blandning med känslor. Det är en bok jag absolut aldrig kommer att glömma. David Levithan skriver med en sådan inlevelse. Stort plus till honom!

Bra att veta:
247 sidor


/ bokens egna mening Madeleine

Henrietta är min hemlighet



Maja Hjertzell - Henrietta är min hemlighet

Jag tror egentligen inte på det där om att träffa ''den rätta''. En del verkar tycka att det är romantiskt och fint att tro på ''den enda', jag blir bara deprimerad av den tanken. För tänk om ''den rätta'' finns. Då skulle jag bara undra om den jag blev ihop med verkligen var rätt. Tänk om man aldrig träffar henne, tänk om man precis missar henne bara för att man inte råkar titta ut genom fönstret i exakt rätt tid. Man kanske skulle ha träffat henne på den där festen som man inte kunde gå på för att ens hamster hade dött, eller för att man sket i att gå för att man var övertygad om att det ändå bara skulle vara idioter där. Men ändå. Om den rätta finns tror jag att det är Henrietta.

Mina ord:
Detta var en riktigt bra bok. Jag gillade att det fanns både dikter och citat i boken, det gör den bara ännu bättre! Jag vill absolut läsa fler böcker av Maja Hjertzell, det tvivlar jag inte en sekund på!

Bra att veta:
175 sidor


/ bokens egen mening Madeleine

RSS 2.0