Ett litet hål i mörkret



Ingrid Olsson - Ett litet hål i mörkret

Bokens handling:
När Calles farmor hamnar på sjukhus stannar världen. Det är många år sedan hans pappa dog, men nu tvingar sig plötsligt sorgen och saknaden på igen. Då flyttar en tjej in i lägenheten bredvid hans. En tjej i stor, röd halsduk.

Mina ord om boken: Detta var en bok som var okej. Jag trodde ärligt talat att den handlade om kärlek. När jag läste den så plågade jag mest mig själv med en enorm mängd tårar. Jag tycker om böcker som man gråter till. Men då ska den vara vacker. Denna var hemsk. Förlåt, men ingen bok för mig. Men om du vill plåga dig själv så läs den. Ingrid Olsson brukar kunna göra något bra, jag är djupt besviken.

Sidor: 221.

- Madeleine

Det händer nu



Sofia Nordin - Det händer nu

Bokens handling:
Vi sitter i uppehållsrummet, Sigrid och jag, och Mimmi, Zainab och Isis, och plötsligt är det som om jag inte står ut längre. Jag vill skrika och kasta saker omkring mig. Vad är det jag håller på med? Inte en enda sekund till vill jag låtsas. Jag vill kyssa Sigrid mitt när alla ser på. Men jag sitter bara kvar och fortsätter prata om något nytt fantastiskt läppstift som Isis har hittat jättebilligt på H&M.
Stella är en sån som tjejer vill ha som vän och killar vill bli tillsammans med. Själv vill Stella bara ha Sigrid. Men hur ska hon våga närma sig sin bästa vän på det sättet? Tänk om hon försöker och Sigrid aldrig vill veta av henne igen.

Mina ord om boken: Jag är totalt mållös. Detta är en sträckläsningsbok och en helt otroligt fantastiskt bra bok. Jag kände att detta var en bok som många pratat om och som blivit omtyckt. Så jag tog mig an den och ångrar mig ej en sekund. Gillar du kärlek, svår sådan, så är detta en perfekt bok för dig! Man blir totalt förälskad i boken. Men nej, ingen kan väl gifta sig med en bok. Om man skulle kunna så skulle denna vara en av alla jag skulle gifta mig med! En topp bok om man frågar mig!

Emmas ord om boken: Jag totalälskar den här boken! Den var intim, känslofylld, full av skratt och den var helt fantastisk. Språket var lättförståeligt och jag tyckte att man fick en sådan läslust av att läsa den här boken. Dessutom var handlingen hur fin som helst. Det var kärlek rakt igenom och jag tycker faktiskt att alla som får möjligheten ska läsa den.

Sidor: 249.

- Madeleine

Ingen grekisk gud, precis



Katarina Kieri - Ingen grekisk gud, precis

Bokens handling:
Var det på grund av det ansiktet, den blicken, det håret som jag hade vaknat så tidigt? Det kunde det väl inte vara? En femtonårig flicka ska väl inte vakna klockan fem på morgonen på grund av en man. En farbror. En farbrorman.
Laura är femton år. Anders Strandberg är kanske trettiofem. Hon är elev och han är lärare. Anders Strandberg är ingen grekisk gud, precis, men Laura kan inte låta bli att tänka på honom, drömma om honom, möta honom..

Mina ord om boken: Jag som har läst Katarina Von Bredows tappning av denna sorts kärlek, är tyvärr inte helt förälskad i denna bok. Men jag tycker att Katarina Kieri har gjort ett bra jobb och en bra bok! Den är helt klart läsvärd! Alltså, jag är inte missnöjd! Definitivt inte.

Emmas ord om boken: Jag tycker att den här boken har en ödmjuk och gullig tappning. Vänskapen som utvecklas mellan läraren och Laura, men samtidigt mellan Laura och Stefan, tycker jag är oerhört fin. Det är ingen tiotoppare, men jag tycker helt klart att boken är läsvärd. Vill man läsa något gulligt, men samtidigt lite romantiskt, då är detta en bok man ska läsa.

Sidor: 217.

- Madeleine

Du är ett moln



Mårten Melin - Du är ett moln

Mina ord om boken:
Detta är en väldigt söt och speciell liten samling dikter av Mårten Melin. Det finns inte så mycket att säga om den. Men gillar du dikter så borde du läsa den. Det tar tio minuter max.

Sidor: 28.

- Madeleine

Den andra kvinnan



Jane Green - Den andra kvinnan

Bokens handling:
När Ellie träffade Dan var det som om alla bitar föll på plats. Hon blev blixtförälskad och redan på deras tredje date visste hon att han var Den Rätte. När han friade visste hennes lycka inga gränser. Men snart gick det upp för Ellie att hon fått något mer på köpet. En annan kvinna. Dans mor. Till en början tycker Ellie att det är charmigt med den stora och kärleksfulla familj hon ska gifta sig in i. Men snart visar det sig att Dans mamma är med överallt. Bokstavligt talat. Hon dyker upp när som helst, var som helst. Hon tar över bröllopsplanerna helt. Ellie får inte ens bestämma hur hennes klänning ska se ut. Och det är bara början. För när Ellie och Dan berättar att de dessutom väntar barn, inser Ellie att hon bara sett en bråkdel av vad hennes svärmor är kapabel till.

Mina ord om boken: Detta var en enormt fängslande bok om problem som många familjer har. Kanske inte exakt det mer hennes svärmor. Men familje problem lider de flesta familjer av. Boken var enormt svår att lägga i från sig.

Sidor: 267.

- Madeleine


Efter Angelus



Inger Edelfeldt - Efter Angelus

Mina ord om boken:
Detta är ännu en diktsamling av Inger. Som tidigare sagt så skriver hon på ett bra och fängslande sätt.

Sidor: 97.

- Madeleine

Salt



Inger Edelfeldt - Salt

Mina ord om boken:
Detta är en diktbok. Den rimmar tyvärr inte, jag gillar mest när dom rimmar. Men den var faktiskt ändå ganska fängslande. Speciellt vissa dikter. Ja, den borde läsas av dikt älskare!

Sidor: 91.

- Madeleine

Nära



Brita af Geijerstam - Nära

Bokens handling:
Så tunn så spröd är livets tråd. Det känns nästan som en nåd att ännu minnas rosors namn. Att ta en unge i sin famn. Att känna vinden i sitt hår. Att tiden stilla går och går.

Mina ord om boken: Det här är en diktbok. Det är nog den bästa diktboken jag någonsin läst. Den fångar läsaren på ett så enormt bra sätt. Man vet faktiskt inte vart man ska ta vägen när Brita uttrycker sig i poesi. Läs den eller ångra dig.

Sidor: 78.

- Madeleine

Lyckan, kärleken och meningen med livet



Elizabeth Gilbert - Lyckan, kärleken och meningen med livet

Bokens handling: I boken får vi följa Elizabeth Gilbert från att ha varit i ett äktenskap som inte fungerade till hennes resa att finna sig själv. Hon besöker Italien, Indien och Indonesien. Allt för att finna sitt inre. På vägen möter hon en hel del intressanta individer som hon på något vis lär sig av.

Mina ord om boken:
För mig var det här en bok SÅ värd att läsa. Jag sträckläste den och jag älskade varje del av den. Elizabeth Gilbert beskriver lyckan, otillräckligheten, sammanbrotten och paniken på ett så banalt sätt att jag inte kan sätta ord på vad det är jag känner för den här boken. Den fångade mig redan på första raderna. Jag tror att det är en bok alla kan lära sig något av, det gjorde jag. Hon beskriver hur det kan vara att ta hand om sitt egna välmående och få det hel att fungera och hon visar att om man bara vill så går det. En fantastisk bok och jag rekommenderar alla att läsa den!

Sidor:
338.

- Emma


The Carrie Diaries



Candace Bushnell - The Carrie Diaries

Bokens handling: I boken får vi följa Carrie från Sex and the city, dock innan hennes äventyr i New York började. I boken ska hon påbörja sitt andra år på High School och hon har en hel del äventyr hon får vara med om. Det är kärlek, skvaller, kompisbråk, journalistprövningar, simmning och allt från fest och glamour till lador och skit.

Mina ord om boken: Jag läste boken på engelska, vilket var lite svårare eftersom man inte alltid förstår alla ord. Men boken tycker jag var bra! Tycker att den tappade mitt intresse lite då och då, men det kan bero på att det var på engelska. Nu finns ju boken på svenska också, så det är antagligen lättare. Men den var helt klart värd att läsa. Man fick skratta mycket i den här boken.

Sidor: 389.

- Emma


Egoboost! Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer



Isabella Löwengrip - Egoboost! Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer

Bokens handling: Isabella ger oss konkreta exempel som gör det lätt för alla att identifiera sig med den tonårstjej som en gång själv hade behövt den här boken. Vi får tips på hur man kan göra för att stärka sig själv och sluta klanka ner på allt dåligt man ser. Det är helt enkelt som namnet säger; en överlevnadsguide för unga tjejer.

Mina ord om boken: Jag tycker att den här boken var riktigt värd att läsa! Jag tror att alla tjejer som behöver en egoboost borde läsa den här. Inte för att en bok gör så att allting löser sig, men jag tycker att hennes knep och tips var riktigt bra. Jag tror att den hade kunnat hjälpa folk på traven och det är alltid positivt. Lättläst och värd att läsa helt enkelt!

Sidor: 181.

- Emma


Jag saknar dig, jag saknar dig!



Peter Pohl, Kinna Gieth - Jag saknar dig, jag saknar dig!

Bokens handling: Boken handlar om två tjejer som är enäggstvillingar, de heter Tina och Cilla. Storyn som följer är att Cilla blir påkörd och man får följa Tina, som tvingas leva kvar på jorden ensam utan sin syster. Man får följa hennes kamp om att möta klasskompisar som inte stöttat förr, att överleva dagarna, att ständigt falla ihop, att se hennes familj rasa isär och att se henne ta kliven upp till ljusare tider.

Mina ord om boken: Jag tycker att detta är en stark bok och den berörde mig. En del meningar och förklaringar var klockrena och fick en att verkligen förstå hur det känns. En del meningar fick en att nästan rygga tillbaka för att det kändes så starkt. Det är ingen "feelgood"-bok, så om man är ute efter det är inte detta en bok för dig. Men, vill du läsa om en kamp för liv och en kamp tillbaka och vill bli berörd - då rekommenderar jag dig att läsa den här.

Sidor: 272.

- Emma


Beatriz och himlakropparna



Lucía Etxebarría - Beatriz och himlakropparna

Bokens handling: Boken handlar om Beatriz, en ung och vilsen kvinna från Madrid som lämnade livet där för att studera i Edinburgh, där hon stannade i fyra år. I Edinburgh levde hon tillsammans med sin skotska flickvän Cat, men hon lät henne aldrig komma för nära utan tänkte alltid tillbaka på kärleken där hemma - barndomskompisen Monica som hon länge varit olyckligt kär i. Beatriz och Monica har inte träffats sedan Beatriz for till Edinburgh och i boken får vi följa Beatriz när hon åker tillbaka till Madrid för att leta upp Monica. Större delen av boken får vi också uppleva tiden de spenderade tillsammans innan Beatriz åkte. Det är kärlek, droger och förvirring rakt igenom.

Mina ord om boken: Jag tycker att det var en bok som man fastnade i och det var lätt att sträckläsa den. Dock var meningarna långa och ibland var det svårt att hänga med i och med att man hoppade mycket mellan Beatriz verklighet och hennes minnen. Men helt klart en läsvärd bok!

Sidor: 280.

- Emma


RSS 2.0