Nick och Norahs oändliga låtlista



Rachel Cohn & David Levithan - Nick och Norahs oändliga låtlista

Nick: Jag vet precis vad som kommer hända och jag vet att jag måste göra någonting - vad som helst - för att hindra det. Så jag, den halvtrista basisten i det halvdåliga queercorebandet, vänder mig till tjejen i flanell som jag inte ens känner och säger: ''Jag fattar att det här kommer att låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmsta fem minuterna?''

Norah: Hon kommer rakt emot mig. Nej nej NEEEEEEEEEEEJ. Herregud, jag gör vad som helst för att hon inte ska känna igen mig och börja prata med mig. Pojkvän till undsättning! Jag besvarar icke-bögens fråga genom att lägga handen bakom hans nacke och trycka hans ansikte mot mitt.

De möts vid midnatt. Sedan korsas deras vägar, igen och igen. Musik, dans och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten näst intill oändlig. Rachel Cohn och David Levithan skriver vartannat kapitel och låter Nick och Norah växelvis delge sina ibland vitt skilda tolkningar av nattens händelser.

Mina ord:
En riktigt bra och läsvärd roman. Nick är en kille som är med i ett band där alla är homosexuella förutom han. Han har nyss blivit dumpad av sin tjej och kommer inte över det. Norah är hans undersättning. Det blir mer än bara fem minuter..

Bra att veta:
198 sidor.
Ganska mycket tankar och inte så mycket prat.

/ bokens egna mening Madeleine.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0